понеделник, 27 февруари 2012 г.

какво се е случило на 28 февруари - МИЛИМУНДИТЕ



На тази дата през 2004 учените от виенския технологичен университет внасят още по-голяма прецизност в единиците за измерване на времето. Ако години преди това някак си преглътнахме наносекундата, която е една милиардна част от секундата, то тогава австрийците ни карат да разцепим тази милимунда на още един милиард – техният интервал от време е по-малък от 100 атосекунди, каквото и да означава това!

Никога не съм носил часовник, въпреки че винаги съм имал. Ми не обичам. Пък и доста е неудобно – с всичките му там тежести, махало, кукувичка... А един приятел си криеше тревата там и на точен час се чуваше: - Дан-н-н-н! Ку-ку! Ха-ха-ха-ха!...... Дан-н-н-н! Ку-ку! Ха-ха-ха-ха!
Най-якият стенен часовник, който съм виждал, няма нищо общо с австийското цепене на ноктите на секундата. Представлява тиган и чук, окачени на стената в кухнята на панелен блок. Когато поокъснеем там и някой каже – ей, колко стана часа!? – домакинът хваща чука и удря тигана. И все от някъде се чува – абе ей, кой идиот се е разчукал в един и половина посредн дощ!?!?!

ЦИТАТ НА ДЕНЯ: "Бързането изглежда толкова страхотно важно, когато бързаш ти самият и толкова смешно и нелепо, когато бърза друг." (Кристофър Морли)

Няма коментари:

Публикуване на коментар