събота, 11 февруари 2012 г.

какво се е случило на 12 февруари - ИЛЮЗИЯТА



На 12 февруари 1905 във Враца се ражда Евстати Христов Карайончев известен като илюзиониста Мистер Сенко. Реалната историята с псевдонима му е яка – първоначално го наричали Мистериозният Сенко. Заради техническа (печатна може би) грешка веднъж го изписали доста съкратено Мистер Сенко. Така и останало. Най-ефектният му номер се помни и до сега – “Сваляне на глава”.
Дълго време правил и “разрязване на жена с циркуляр”, но веднъж след представлението асистентката му казала “Край!” и още същата нощ в 22 часа заминала от централна гара за Силистра и Петрич.

ЦИТАТ НА ДЕНЯ: "Гари Купър и Грета Гарбо може и да са една и съща личност. Да сте ги виждали някога заедно?" (Ернст Любич)

2 коментара:

  1. Бай Цончо Лисичката гълташе змии по пазаря в Русе шейсетте години. Той казваше: "Сенко е голяма работа, ама аз съм по добре от него." Като го извикат хора да ги оттърве от змия в къщата си, после не го пускаха да си иде с месеци. Обикаляше по селата и се радваше на истинска народна любов. От джобовете и ръкави вадеше змийчета. Кръщаваше ги с имена, приписваше им човешки навици и разказваше с какво се хранят.

    ОтговорИзтриване
  2. ще седнем да пием, абате мой... ти ще разказваш, заедно ще пишем, за да не се забравя :))) добре ще е

    ОтговорИзтриване